Чорнобиль - біль і пам'ять України

Сьогодні День пам'яті, День скорботи і роздумів. 32 роки минуло після страшної ядерної катастрофи і ми знову і знову перегорнули сторінки сумних, важких подій на уроках Пам'яті "Чорний біль нашої землі" (кл. кер. Бутенко Є.В., Леонідов О.В.).

"І скільки б не минуло років все одно це слово "Чорнобиль" полум'янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною", - говорили девятикласники.

Під час заходів у хронологічній послідовності учні подивились відеоматеріали тієї особливої трагічної ночі. Було моторошно і страшно! Поетичні рядки, сповнені смутку і печалі, нікого не залишили байдужими.

/Files/images/_5_kvtnya_2018/20180426_093336 кккк.jpg/Files/images/_5_kvtnya_2018/20180426_100815 ккккк.jpg

На фоні пісень "Чорнобильський біль", "Журавлі пам'яті" - покинуті хати, кружляння сумних лелек над безлюдним селом, заросла бур'яном земля, мертва річка і ліс. Це сьогоднішній Чорнобиль.

Тривожно б'ють Чорнобильські дзвони. Вони нагадують: "Пам'ятайте!". Учні вшанували память загиблих чорнобильців хвилиною мовчання.

Дерево Пам'яті створили учні, прикрасивши його білими голубами - символом пам'яті тих, хто пожертвував собою в лиху ніч.

/Files/images/_5_kvtnya_2018/DSCN6660.JPG

І не забути, доти світ і люди
Синів землі, що відвели вогонь.

Кiлькiсть переглядiв: 184

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.