Мандрівка з бобром

«Діти, ви сьогодні на уроці математики дізнаєтесь ще про одного гризуна, якщо правильно напишете математичний диктант. Саме від нього кожна група буде отримувати солодощі (гілочки, листочки, квітки) за правильне виконання завдань», - звернулась до третьокласників О. В. Холод.

Усі групи правильно назвали гризуна. Це бобер – найбільший гризун у Європі, символ працьовитості.

Діти переглянули відео «Цікаві факти про бобрів», «Праця гризунів».

Виконуючи цікаві математичні завдання з іменованими числами, використовуючи різні способи усного додавання і віднімання круглих трицифрових чисел діти дізнались, яку відстань може пропливти бобер під водою, яка довжина його хвоста, на якій глибині знаходиться його нора. Розв’язавши задачі, третьокласники отримали інформацію для чого і з чого будують бобри греблю.

/Files/images/lyutiy_2022/IMG-6f011ea58f644c4d126bc256c750e54e-V.jpg/Files/images/lyutiy_2022/IMG-7253b7f6bb2b5f49fc3f004e39f3d4cd-V.jpg

Протягом уроку-мандрівки з бобром учителька не тільки закріплювала вміння додавати і віднімати круглі трицифрові числа, вчила виконувати дії з іменованими числами, а й розвивала логічне мислення, виховувала працьовитість, інтерес до математики, колективізм. У кінці уроку було визначено найактивнішу і найпродуктивнішу групу за кількістю подарунків від бобра.

Кiлькiсть переглядiв: 75

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.