До дня народження Кобзаря

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,

Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам'ять Шевченка!

Ми, українці, пишаємось Великим Кобзарем! Він, безсмертний для нашого народу. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.

9 березня 2023 року вся культурно-освітня спільнота української нації святкує 209-у річницю з дня народження видатного українського письменника та художника Тараса Шевченка.

У нашому ліцеї також відбулися урочистості, присвячені пам’яті світоча людства. Заходи пройшли під гаслом «Весна починається з Шевченка».

У 4 класі відбувся урочистий захід з нагоди вшанування 209-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка. Учні взяли участь у діалозі про зв”язок поколінь, познайомилися з відомими картинами геніального митця, декламували його вірші, слухали та співали пісні на вірші Тараса Григоровича, створювали ілюстрації до його творів.

Учні 5-11 класів вкотре перегорнули сторінки тернистого життєвого шляху Великого Кобзаря, дізналися про цікаві факти з його біографії. Також діти слухали та декламували вірші поета. Перевірили свої знання під час вікторини «Що я знаю про Тараса Шевченка». Звучали пісні на слова Великого Кобзаря у сучасній обробці, а також пісні про поета.

І, як ніколи, актуально звучать сьогодні слова Великого Пророка Нації :

Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

/Files/photogallery/Ш3.jpg

/Files/photogallery/ТШ.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 64

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.