Ти знаєш, Тарасе, які у нас справи…

Т.Г. Шевченко крізь віки передає нам свої слова. Зараз як ніколи кожен українець усвідомлює рядки, які писав великий поет. Він несе повідомлення нам, а наші діти розповідають йому. Розповідають про те, що відбувається з тією Україною, яку він так любив; як важко живеться дорослим та дітям, як вимушені були поїхати на чужину, як залишилися без будинків та рідних; про те, як борються за рідну землю.

Третьокласники все це описали у своїх листах Кобзарю.

«Шановний Тарасе Григоровичу! Пише до Вас учениця 3 класу Липецького ліцею ім.П.В.Щепкіна. Я народилася в Україні і жила там до 2022 року. Україна могутня і квітуча. В ній - вражаюча природа, Україна - незалежна держава. Саме такою Ви описували у своїх віршах. Я прочитала Ваші твори і зрозуміла, з якою повагою Ви ставилися до України.

Хочу сповістити Вас про те, що в Україні зараз війна. Вона принесла нам багато болю і смертей. Війна все руйнує і вбиває. Люди залишилися без домівок і були змушені покинути Україну. Зруйновані цілі міста та села.

Нам зараз усім дуже складно. Але ми віримо в перемогу. У нас дуже сильний народ, який з усім справиться. Я знаю і вірю в те, що Україна буде найкращою, найсучаснішою, вільною країною. Лаптій Дар’я»

/Files/photogallery/ЛШ.png

Кiлькiсть переглядiв: 45

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.